Waarom kwaliteitshosting belangrijk is voor je bedrijfswebsite

Websitebestanden worden opgeslagen op een externe server en die computerserver wordt de host genoemd. Je betaalt jaarlijks een bepaald bedrag voor hosting van een gerenommeerd hostingbedrijf.

Betrouwbare en goed presterende webhosting is een cruciaal onderdeel van elke succesvolle website. Wanneer je een nieuwe website laat bouwen, is je keuze van webhostingbedrijf waarschijnlijk één van de laatste dingen waar je aan denkt. Maar het nalaten om voor de juiste webhostingpartner te kiezen, kan rampzalige gevolgen hebben voor je website – en je bedrijf.

Met zoveel keuzes is het eenvoudig om gewoon te kiezen voor de goedkoopste optie. Webhosting moet echter worden gezien als een investering in je bedrijf. Zie webhosting als het fundament van je site. Zou je een huis bouwen op een wankele basis?

Dit zijn de verschillende redenen waarom kwaliteitshosting belangrijk is voor je bedrijfswebsite:

Minder uitvaltijd: uitvaltijd of downtime is de periode waarin je site mogelijk niet toegankelijk is voor een bezoeker. Deze tijd kan enkele seconden tot zelfs uren duren. Gedurende deze tijd verlies je mogelijk veel zakelijke kansen van bezoekers. Bij kwaliteitshosting heb je gegarandeerd zeer weinig of helemaal geen downtime. Een slechte webhost daarentegen betekent dat je website meer kans heeft dat deze niet beschikbaar of de beschikbaarheid verstoord is. Als je site uitvalt, kan je klanten, inkomsten en veel vertrouwen verliezen.

Georganiseerde e-mails: in je webhostingpakket zijn meestal een aantal mailboxen inbegrepen. Het gebruiken van dergelijke mailboxen zal je helpen om je e-mails te ordenen en te scheiden van andere mailboxen die je mogelijk hebt. Bovendien zal je e-mailadres meer memorabel zijn, omdat dit overeenkomt met je website-adres.

Mogelijkheid om veel verkeer te verwerken: het kan gebeuren dat wanneer je veel verkeer naar je site krijgt, je site tijdelijk te maken krijgt met downtime. Maar bij kwaliteitshosting zullen dergelijke incidenten niet gebeuren en kan je maximaal veel verkeer naar je site ontvangen.

Effectief onderhoud van hardware: bij kwaliteitshosting hoef je je niet bezig te houden met het onderhoud van hardware. Dit wordt effectief afgehandeld door het webhostingbedrijf. Zij zullen een aantal servers aan je website toewijzen en als de ene server faalt, wordt deze automatisch overgedragen naar de andere.

Verbeterde marketing: kwaliteitshosting biedt grotere marketingmogelijkheden. Wanneer je klant op zoek is naar een product of op het punt staat een betaling te doen voor een bestelling, en je site geconfronteerd wordt met een downtime, dan verkleint je kans om zaken te doen. De potentiële klant zal een andere site vinden en dit bedrijf contacteren of op deze site het product kopen.

Verhoog de laadtijd van de website: het is geen goed idee om je  website langzaam en amateuristisch te laten zijn. Een snelle website biedt een algehele betere gebruikerservaring voor de gebruiker, wat absoluut noodzakelijk is voor wat zij van je site en je bedrijf vinden. Dit is belangrijk omdat een trage website bezoekers zal afschrikken, waardoor ze minder snel zullen blijven, waardoor het bouncepercentage van je website toeneemt. Maar met een snelle website met goede webhosting, hebben bezoekers meer kans om te converteren. Ze zullen blij zijn met hoe responsief de site is, en daarom zullen ze langer blijven en hebben ze meer kans om te converteren naar klanten (of wat de middelen voor de website ook zijn).

Betere beveiliging (https): hosting met een veilig IP-adres en een goed webhostingbedrijf betekent dat je op weg bent om HTTPS op je site in te schakelen. Dit biedt een veiligere site waar gevoelige informatie wordt beschermd. Dit wordt ook SSL (Secure Socket Layers) genoemd. Dit betekent dat alle informatie die door je website gaat, automatisch wordt gecodeerd, en dus verborgen voor het bredere web. Hackers kunnen de gevoelige, persoonlijke of privé-informatie van je site dus niet in handen krijgen.

Regelmatige back-ups van websites als er iets misgaat: een professioneel webhostingbedrijf zal je website beschermen met dagelijkse back-ups. Dit betekent dat je je website na een aanval of probleem kunt herstellen met behulp van deze back-upbestanden.

Betere ondersteuning als er iets mis zou gaan: het probleem met slechte hosting is dat als er iets misgaat, je er niet goed door wordt ondersteund. Je kunt informatie, statistieken, zoekmachine rankings, back-ups van je gegevens en de reputatie van je bedrijf in het algemeen kwijtspelen als er iets misgaat met de site en je dit niet snel kunt verhelpen. Uitval of verstoringen van websites kunnen zeer slechte dingen betekenen in de manier van statistieken, zoekmachine rankings en aankoopconversies. Goede webhosting en ondersteuning gebeurt met technische ondersteuning, back-ups van je gegevens en permanente inzet en activering van knowhow en hulpmiddelen wanneer er iets wordt verstoord.

Eén aanspreekpunt bij allerlei vragen of technische problemen: je website bij een webdesignbureau laten maken en vervolgens een (ander) webhostingbedrijf contacteren om deze website op te plaatsen, geeft meer kans op technische problemen, tijd die je nodig hebt om te coördineren tussen deze leveranciers en moeilijkheden om de juiste dienstverlener aan te wijzen bij problemen die te maken hebben met de goede werking van je website. Beter kies je voor een webhostingbedrijf dat je gehele online project van a tot z in handen neemt.

Zoekmachine rankings & SEO: als je website vaak niet beschikbaar is wanneer zoekmachines deze proberen te bezoeken en te analyseren, heeft dit een negatieve invloed op uw positie. Naast de downtime beïnvloedt men dat een trage site ook je positie op zoekmachines kan schaden. Het is dus in je beste belang om te investeren in professionele websitehosting om ervoor te zorgen dat je site de best mogelijke ranking van zoekmachines zoals Google krijgt.

Het heeft dus geen zin om te gaan zoeken naar een goedkope hostingprovider en een slechte webhost die alleen problemen voor jou en je bedrijf oplevert. Bij Pirana kunnen je niet alleen helpen met kwalitatieve webhosting, maar ook met webontwikkeling, registratie van domeinnamen, onderhoud enz. Maak de verstandige keuze en neem contact op met ons om te leren hoe goede webhosting en een geweldige website samengaan en je bedrijf verder op weg naar succes kunnen brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *