Wat is het verschil tussen POP3, IMAP en SMTP?

You are here:
← All Topics

POP3 (Post Office Protocol versie 3)

Het POP3 protocol kan je gebruiken om e-mails te ontvangen, maar het haalt bij ophaling onmiddellijk alle mails af van de mailserver. Het voordeel is dat dit wat schijfruimte op de server uitspaart. Maar aangezien veel ondernemers hun mails ook graag willen ophalen op hun smartphone, wordt dit protocol veel minder gebruikt.

IMAP (Internet Message Access Protocol)

Met het IMAP protocol kan je e-mails ontvangen terwijl ze nog even op de server blijven staan. Dit maakt het mogelijk om e-mail verschillende keren op te halen op verschillende apparaten, bv. je computer, smartphone of tablet.

SMTP (Simple Mail Transfer Protocol)

Dit is simpelweg het protocol om mails te verzenden, dus niet om mails te ontvangen.

NL
EN NL