Het belang van de juiste domeinnaam

student, typing, keyboard

Elke computer op internet heeft een IP-adres (Internet Protocol): een unieke reeks van vier cijfers gescheiden door punten, zoals 165.166.0.2. Aangezien het onthouden van de IP-adressen van al uw favoriete websites bijna onmogelijk zou zijn, creëerde een groep computerwetenschappers een domeinnaamsysteem om aan elk numeriek IP-adres een unieke naam toe te wijzen.

Maar domeinnamen zijn veel meer dan alleen een technische snelkoppeling. Een korte, memorabele domeinnaam kan het verschil maken tussen het creëren van een succesvolle aanwezigheid op het web en verdwalen in cyberspace.

Een domeinnaam voegt geloofwaardigheid toe aan uw kleine of middelgrote onderneming. Als je je eigen domeinnaam hebt, ziet je bedrijf er professioneel uit. Als je daarentegen je site publiceert via een internetprovider of gratis webhostingservice, krijg je een URL zoals www.wixprovider.com/-jouwbedrijf. Dit generieke adres wekt geen vertrouwen bij potentiële klanten zoals een www.mijnbedrijf.be domeinnaam dat wel doet. En uiteraard wil je doen wat je kan om te bewijzen dat je bedrijf hun geld verdient. Als je niet bereid bent te betalen voor een geschikte domeinnaam, waarom zouden consumenten dan moeten denken dat het de moeite zou doen om waardevolle producten of diensten van jou af te nemen?

Welke domeinnaam kies je nu best

Een Belgische onderneming kiest best voor een .be domeinnaam. Welke .be domeinnamen nog vrij zijn, kan je nagaan op www.dns.be.

Heeft je onderneming daarenboven meerdere kantoren of een afzetmarkt in (bepaalde delen van) Europa, dan is een .eu domeinnaam bovenop een .be domeinnaam aangewezen. Welke .eu domeinnamen nog vrij zijn kan je opzoeken op www.eurid.eu. Beide domeinnamen kunnen eenvoudig aan dezelfde website gekoppeld worden.

Een domeinnaam bouwt je onderneming of merk op. Als je domeinnaam overeenkomt met je bedrijfsnaam, versterkt dit je merk, waardoor klanten het gemakkelijker kunnen onthouden en doorgeven aan anderen. Een goede domeinnaam kan een grote bijdrage leveren aan het genereren van verkeer naar je website en het opbouwen van je reputatie. En dat op zijn beurt, zal resulteren in meer klanten en een betere verkoop.

Pirana is geaccrediteerd .be domeinnaam-agent bij DNS en kan jouw domeinnamen dus tesamen met de aanmaak van je hostingpakket en ontwikkeling van je website rechtstreeks voor jouw onderneming registreren.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *