Ondanks de vele sociale mediakanalen is e-mail nog steeds een heel waardevolle marketingtool. De voordelen van e-mail worden echter nog vaak onderschat. E-mails zijn naast je eigen website nochtans één van de weinige kanalen waarover je zelf alle controle hebt. Je e-mail belandt rechtstreeks in de mailbox van je prospect of klant! Veel mensen klagen dat hun mailbox overloopt van oninteressante mails, maar dat bewijst net de kracht van het medium. Als je erin slaagt je prospecten en klanten werkelijk te inspireren via e-mail, heb je sowieso hun aandacht. 

Wanneer e-mail marketing inzetten?

 Veel mensen zijn e-mail beu. Wanneer heb je dan wel kans op slagen? Alleszins niet in de eerste fase van de customer journey, de behoeftefase. Het ongevraagd verzenden van informatie is immers spam. Voor het activeren van een behoefte gebruik je dus best geen e-mail. 

E-mail is daarentegen wel heel geschikt om prospecten en klanten warm te houden als ze al geïnteresseerd zijn. Mensen die uit zichzelf hun e-mailadres aan je doorgeven, wil je goed verzorgen. Zo bouw je klantenrelaties op lange termijn alsook tot een directe conversie voor een verkoop (nu of wanneer een bestaande klant later je product nodig heeft en aan je denkt), of een herinnering per e-mail met de inhoud van een verlaten winkelmandje. 

Naast het verzenden van éénmalige e-mailcampagnes, kan je prospecten en klanten permanent op de hoogte houden, afhankelijk van in welke stap van de customer journey zij zich bevinden en afhankelijk van hun specifieke interesses in bepaalde producten en diensten die je verkoopt. Het gamma aan tools dat voor e-mail marketing kan ingezet worden is enorm breed. 

Wil je weten welke e-mail marketing tools het meest geschikt zijn voor jouw onderneming? Schrijf je dan in voor een gratis consultatie. Het is geheel vrijblijvend!

GRATIS internet marketing CONSULTATIE

Hoe zet je internet marketing optimaal in voor jouw kmo?

Tijdens een gesprek van 30 minuten bespreek je 100% bruikbare strategieën om als starter of groeiende onderneming jouw website optimaal te laten renderen. 

Wacht niet te lang om een datum te kiezen, het is tijdelijk nog gratis!