Cartoons krachtiger dan foto’s bij je online content

Vaak worden stockfoto’s gebruikt om artikels en andere online content een extra “punch” te geven. Onderzoek wijst echter uit dat cartoons een veel krachtigere manier zijn om engagement en het delen van berichten bij lezers uit te lokken. Een onderzoek dat in augustus 2019 werd uitgevoerd deed een test met drie blogberichten waarin ofwel niets, ofwel een cartoon, ofwel een foto werd getoond. 

In deze studie bleek dat maar liefst 90% van de proefpersonen verkiezen om het bericht met de cartoon te delen!

Cartoons zijn krachtig, omdat ze op een snelle manier een glimlach tot stand brengen. Veel bedrijven en magazines gebruiken al decennialang cartoons in hun publicaties. 

Stockfoto’s hebben ook wel enige impact, maar het is het ‘delen met een glimlach’ dat online van cartoons zo’n krachtige tool maakt. 

Cartoons zijn ook krachtiger in het verduidelijken van complexe zaken, zoals handleidingen, technische of emotioneel-gevoelige kwesties die eenvoudige waarheden verhullen die wij allemaal delen, en wekken daarenboven ook visuele interesse en lichtzinningheid op.

Volgens Douglas Idugboe, een bekende marketingstrateeg, zijn strips “een gemakkelijk deelbare en potentieel virale vorm van visuele media”.

Wil je je merkidentiteit vestigen en nieuwe klanten aantrekken? Cartoons opnemen in je contentstrategie is het antwoord. 

Want uitzonderlijke inhoud heeft geweldige visuals nodig om opgemerkt te worden. 

Effectieve cartoons en illustraties op maat vallen niet alleen op, ze helpen ook jouw verhaal te vertellen. 

“Illustraties bieden een geweldige gelegenheid om te communiceren omdat het een idee abstract maakt”, zegt Steve Peck, een creatief directeur die heeft gewerkt aan branding en campagnes voor topbedrijven zoals Apple, Dropbox en Samsung. “Het stelt je in staat om op een effectieve manier te overdrijven en biedt ruimte voor interpretatie en verbeelding, die je boodschap krachtiger maakt.”

En niet alleen grote bedrijven, maar ook KMO’s kunnen van deze inzichten profiteren! Contacteer Pirana zodat wij je een gepersonaliseerd voorstel kunnen doen om een unieke contentstrategie en sociale mediaberichten met passende cartoons voor je organisatie kunnen creëren.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *